Намери ни
To Top

Славия пречупи съпротивата на Черно море

Славия прекъсна успешната серия на Черно море като гост и го победи с 2:0. Срещата от 18-ия кръг на Първа лига се игра на Националния стадион „Васил Левски“. Попаденията за белите бяха дело на Иван Минчев (45) и Галин Иванов (83).

Столичани събраха 23 точки в своя актив и заемат 8-о място във временното класиране.


„Моряците“ са 7-и с точка повече.

По-голямата част от първото полувреме не предложи нищо интересно на терена, като единствените положения, които се доближаваха до нещо опасно бяха няколко опита за центриране към двете врати.

Гостите бяха по-активният отбор на терена, но Антон Огнянов и Амаду Сукуна не успяха да поразят целта. Славия пропусна чрез Галин Иванов и Калоян Кръстев.

Така се стигна до 45-ата минута, когато Иван Минчев откри резултата. Халфът на „белите“ разстреля Емил Михайлов с удар от границата на наказателното поле и отпразнува попадението си хвърляйки се в снега на пистата на стадиона.

В 55-ата минута Стергиакис спаси страхотен удар на Атанас Зехиров.

В следващите минути темпото на игра съвсем се забави, като голови опасности пред двете врати нямаше.

Така се стигна до 83-ата минута, когато Галин Иванов вкара второ попадение за „белите“. Опитният халф се възползва от разбъркване в наказателното поле и вкара за 2:0, с което оформи крайния резултат в мача.

Ощр от категория Футбол