Намери ни
To Top

Лудогорец не срещна трудности при домакинството си на Витоша

Отборът на Лудогорец постигна 13-а си победа от началото на сезона в Първа лига. В последен мач от 17-ия кръг разградчани се наложиха като домакини с 3:0 над новака Витоша Бистрица.

Нападателят на шампионите Клаудиу Кешеру откри в 52-ата минута с деветия си гол за сезона в първенството. Румънският национал се оказа най-съобразителен в наказателното поле на съперника и останал непокрит на метър от вратата се разписа.


При последвалите повторения обаче останаха сериозни съмнения, че голът на „орлите“ е трябвало да бъде отменен поради положение на засада. Три минути по-късно домакините имаха претенции за дузпа за нарушение на Николай Христозов срещу Лукас Саша, но главният арбитър Владимир Вълков остана безмълвен.

В 62-ата минута ситуацията на гостите се утежни допълнително, след като влезлият на почивката Даниел Кутев получи втори жълт картон и остави своя тим с 10 души. От своя страна шампионите се нуждаеха от само две минути, за да материализират численото си превъзходство на терена, реализирайки втори гол чрез Върджил Мисиджан. Крайното 3:0 оформи Густаво Кампаняро в 68-ата минута след асистенция на Кешеру.

С успеха Лудогорец си върна преднината от 4 точки на върха в класирането. Разградчани са лидери с 42, следвани от ЦСКА София с 38 и Левски с 32. Витоша остава в дъното на класирането с 3 пункта.

Ощр от категория Футбол