Намери ни
To Top

Конте: Трябва да вземем правилните играчи през януари

Мениджърът на Челси Антонио Конте призна, че Манчестър Сити е най-добрият отбор в Англия в момента и подчерта, че е е необходимо подсилване на състава през януарския трансферен прозорец, ако лондончани искат да запазят шансове за защита на титлата си във Висшата лига. Манчестър Сити е лидер в класирането след 13-ия кръг. Възпитаниците на Пеп Гуардиола са в серия от 11 поредни победи в шампионата, а Челси изостава на третото място на 11 точки.

„Манчестър Сити през този сезон е много силен.


Още през миналата година те бяха фантастични, но през летния трансферен период привлякоха всичките си набелязани първи цели и се подобриха още повече. Те могат да го направят отново през януари, може би и след това. Поради тази причина трябва да бъдем притеснени и да вземем най-верните решения на трансферния пазар“, коментира Конте.

Манчестър Сити не успя да спечели само веднъж през кампанията във Висшата лига досега при равенството 1:1 срещу Евертън във втория кръг.

Вратарят на Челси Тибо Куртоа се надява до края на годината столичани да наваксат част от пасива си.

„Декември е много труден месец. Трябва да побеждаваме и да се надяваме те да направят грешки, за да намалим изоставането си. А след това към края на сезона да се опитаме да ги изпреварим. Но в момента те са най-добрият отбор в лигата“, каза Куртоа.

Ощр от категория Трансфери