Намери ни
To Top

Топалов планирал да се прибере следващата седмица

Бившият световен шампион по шах Веселин Топалов планирал да се прибира в България следващата седмица, пише „24 часа”.

Дали обаче това ще се случи, след като той бе обявен за общонационално издирване за сега не е ясно.

Българският гросмайстор живее на един адрес в испанския град Саламанка от 1996 година насам, твърдят негови близки. Когато се прибира в България, той отсяда в апартамента си на столичната улица „Гладстон“.


Изненадващо в петък се появи информацията, че Топалов е обявен за общонационално издирване, защото не се явявал по делото, което е заведено срещу него от бившия президент на федерацията по шахмат Стефан Сергиев. На магистратите им писнало от това и издали постановлението.

Топалов се премести в Испания заради непрекъснатата нужда да си вади визи. Там успешно получи статут на постоянно пребиваващ. След това се ожени и вече има две дъщери. Топалов обаче често се връща в България, като планира това да стане и през следващата седмица.

Две години обаче той или негов представител не се явява на делото, което е заведено от Сергиев. Следващото заседание по това дело е насрочено за февруари догодина.

Стефан Сергиев вече успя да осъди на първа инстанция мениджъра на Веселин Топалов – Силвио Данаилов, като трябва да получи 1500 лева като компенсация за клеветата. Със сигурност Данаилов ще обжалва.

В същото време федерацията по шах, която бе оглавявана от Силвио, изгуби лиценза си и бе изключена от всички световни и европейски структури заради финансови машинации на мениджъра.

Ощр от категория Спорт