Намери ни
To Top

ЦСКА се приближи на точка зад Лудогорец на фона на масово сбиване на ултрасите

ЦСКА победи с минималното 1:0 Локомотив (Пловдив) в гостуването си от 17-ия кръг на Първа професионална лига. За жалост, не футболните достойнства на отборите бяха в центъра на вниманието, а масов бой между ултрасите на двата клуба в края на първото полувреме, където се разразиха изключително грозни сцени.

Иначе срещата започна равностойно, като първият удар по посока на една от двете врати дойде чак в 9-та минута, когато Черниаускас не беше застрашен сериозно след шут от разстояние. След 20-та минута ЦСКА се активизира и започна да създава по-сериозни ситуации пред Диао.


Така се стигна до 36-та минута, когато Кирил Десподов изпълни по перфектен начин пряк-свободен удар и хвана в крачка стража на Локомотив, вкарвайки топката в неговия ъгъл за 1:0.

Червените не свалиха оборотите и видимо искаха да стигнат до бърз втори гол. В 41-та минута Каранга беше изведен с бърз пас зад защитата, но той не стигна на време до нея и трябваше да стреля от малък ъгъл, след което Диао изби с крак.

Две минути по-късно се стигна и до ексцесиите между феновете, когато ултрасите от двете агитки нахлуха на лекоатлетическата писта и влязоха във физически сблъсъци.

Главният съдия Ангел Ангелов веднага пректати мача и прибра по най-бързия начин всички футболисти и треньори в тунела на „Лаута“. В същото време започнаха да летят бомбички и факли, а мелето беше без контрол близо минута, след което първите лица от полицията се намесиха, за да разтърват агитките.

Няколко фена бяха задържани с белезници и отведени извън стадиона, а делегатът на мача реши да поднови срещата, въпреки сериозната пауза от около 25 минути.

За щастие, мачът продължи нормално след повторното излизане на футболистите на терена и полувремето протече добре до края си.

След официалната почивка между двече части гол за ЦСКА беше отменен, след като Лое засече топката след центриране, но Ангел Ангелов видя игра с ръка на футболиста на червените.

До края на мача нищо интересно не се случи и пред двете врати, като ЦСКА задържаше повече топката, поради благоприятния за тях резултат, но нито веднъж не беше близо до втори гол. Така „червените“ са вече на точка зад лидера Лудогорец, но разградчани още не са изиграли срещата си от кръга. „Смърфовете“ пък остават девети с 20 точки.

Ощр от категория Футбол

  • Клоп: Бяхме прекалено прибързани на моменти

    Мениджърът на Ливърпул – Юрген Клоп, коментира отпадането на неговия отбора от фазата на четвъртфиналите в турнира Лига Европа. Мърсисайдци не...

    19/04/2024
  • Ван Дайк: Разочаровани сме

    Капитанът на Ливърпул – Вирджил ван Дайк, говори след разочароващото отпадане на отбора от Лига Европа. Мърсисайдци победиха Аталанта с минималното...

    19/04/2024
  • Ван Дайк: Разочаровани сме

    Капитанът на Ливърпул – Вирджил ван Дайк, говори след разочароващото отпадане на отбора от Лига Европа. Мърсисайдци победиха Аталанта с минималното...

    19/04/2024