Намери ни
To Top

На „Лаута” Белчев изпраща година начело на ЦСКА

Локо Пловдив посреща ЦСКА днес от 15:30 часа на „Лаута“.

Стамен Белчев ще изведе армейците за 40-и път в официален мач, а утре той отбележи точно една година начело на отбора.


ЦСКА ще опита да зарадва треньора си с победа, както и да сложи край на непостоянните игри и резултати.

Червените вече два месеца редуват победи и равенства и макар да не са губили вече 15 шампионатни двубоя, феновете очакват повече от играта на отбора.

Стамен Белчев има известни кадрови проблеми. Той ще смени изпълнителите и по двата фланга на атаката спрямо равенството с Ботев Пд (1:1). Отдясно вместо контузения Манолев ще стартира Десподов, а отляво се очаква Кулма да замени Меркадо.

В средата на терена Пинто направи слаб мач срещу канарчетата, а и като цяло не се намира във форма, но по всяка вероятност ще получи още един шанс за изява, макар да има аргументи да седне на пейката. В центъра на защитата пък почти сигурно Барт отново ще попадне сред стартовите 11, въпреки че Чорбаджийски е на линия след контузия, французинът обаче защитава убедително мястото си в състава.

ЦСКА няма право на грешки в 40-ия тест на Белчев, тъй като, ако се препъне и на „Лаута“, преследването на Лудогорец ще стане мисия невъзможна. Разградчани имат двубой с Витоша Бистрица и при издънка на червените ще отворят сериозна разлика.

Затова и подходът на ЦСКА към двубоя на „Лаута“ е ясен – атака от самото начало в опит съперникът да бъде пречупен в първите минути, пише „Тема спорт“.

Стамен Белчев не изневерява на своя подход в срещите дотук. За него това ще е 38-и двубой начело на ЦСКА в елита, а има и 2 срещи за Купата на България.

Локо Пловдив пък има нов треньор, но при него засега не показва нищо особено. Босненецът Акрапович стартира с тежка програма – вече загуби от Левски (0:1) и Лудогорец (0:3). Още в първия двубой едва отърва разгром на „Герена“, въпреки че сините играха 48 минути с човек по-малко. Срещу Лудогорец пък Локо беше като боксова круша, а изгонването на Пламен Николов след почивката тотално уби интригата на „Лаута“. Сега пловдивчани посрещат и другия претендент за титлата и ще опитат да изглеждат по коренно различен начин спрямо мача с Лудогорец.

Основното притеснение е свързано със защитата, където Муса и Николов са наказани. В тяхно отсъствие титуляри се очаква да са Велковски отляво и Асен Георгиев в центъра. В предни позиции Акрапович има дилема дали да заложи на Райков или на Марчев по левия фланг на атаката, а Пауло Серджо се очаква да замени Мартинович. В групата ще се завърне Умарбаев, който изгледа срещата с Лудогорец от ложите на „Лаута“. Таджикът обаче ще остане резерва. Вчера Локо тренираше при закрити врата.

През този сезон армейците разгромиха смърфовете с 4:1, но в Борисовата градина. ЦСКА спечели с 2:1 последното си гостуване на „Лаута“, което се изигра през пролетта.

Ощр от категория Анализ