Намери ни
To Top

Победната серия на Ман Юнайтед на „Олд Трафорд“ продължи

Манчестър Юнайтед постигна шеста поредна победа на „Олд Трафорд“ от началото на сезона в Премиър лийг, след като надделя с 1:0 над Брайтън. Автогол на Люис Дънк в 66-ата минута донесе трите точки на „червените дяволи“, които се доближиха на пет точки зад лидера Манчестър Сити, който утре гостува на Хъдърсфийлд.
View image on TwitterView image on Twitter

Manchester United

@ManUtd
The boss and the lion. 🦁 #MUFC
3:48 PM – Nov 25, 2017
91 91 Replies 1,655 1,655 Retweets 4,916 4,916 likes
Twitter Ads info and privacy
Мениджърът на домакините Жозе Моуриньо заложи на същия състав, който преди седмица победи Нюкасъл.


Това означаваше, че Пол Погба отново бе титуляр, а Марсиал, Рашфорд и Лукаку започнаха в атака. Златан Ибрахимович и Маркос Рохо останаха на скамейката за началото.

Соли Марч стартира за гостите за сметка на Хосе Искиердо.
View image on Twitter
View image on Twitter

BHAFC ⚽️

@OfficialBHAFC
Here’s how #BHAFC line up against @ManUtd at Old Trafford this afternoon. ⚽️🔵⚪️ #MUNBHA
4:01 PM – Nov 25, 2017
31 31 Replies 431 431 Retweets 881 881 likes
Twitter Ads info and privacy
Гостите стояха доста добре на терена на „Олд Трафорд“ през първите 45 минути, като се защитаваха стабилно, но и атакуваха смело през първите 20-ина минути. В началото Нокер проби добре отдясно, но вместо да стреля, реши да центрира остро и прати топката в аут. Грос пък шутира право в ръцете на Де Хеа от около 15-ина метра. През втората половина от частта Юнайтед наложи натиск, но домакините не успяваха сериозно да затруднят Матю Райън. Лукаку отправи няколко безопасни удара с глава. В 39-ата минута пък сантиметри не достигнаха на Мъри да засече с глава центриране от фаул и да открие резултата. В самия край на частта „червените дяволи“ създадоха най-голямата опасност. Лукаку засече на далечната греда центриране на Рашфорд, стреля с глава отблизо, но Райън изби на голлинията. Погба направи добавка, но стражът на гостите отново се намеси блестящо и спаси.

Второто полувреме започна по идентичен начин – гостите играеха със самочувствие, а креативността в продължителните атака на „червените дяволи“ напълно отсъстваше. В 63-ата минута в игра се появи Златан Ибрахимович, който замени Хуан Мата.

В 66-ата минута домакините стигнаха до гол с голяма доза късмет. Корнер пред вратата на гостите бе първоначално изчистен, но топката стигна до Йънг, който стреля от границата на наказателното поле. Получи се рикошет в крака на Дънк, който значително промени траекторията на топката и тя влезе в горния десен ъгъл. При отсъждането на самия ъглов удар, от който стана ситуацията за гола, имаше спорове. Попадението пък в крайна сметка бе записано като автогол на Люис Дънк.
View image on Twitter
View image on Twitter

Manchester United

@ManUtd
That’s @Youngy18’s first goal for 18 months – a crucial time to get it! #MUFC #MUNBHA
6:29 PM – Nov 25, 2017
32 32 Replies 405 405 Retweets 1,164 1,164 likes
Twitter Ads info and privacy

Много скоро след гола Лукаку можеше да удвои, но негов удар с глава профуча над напречната греда.

Гостите организираха няколко добри атаки в търсене на изравнително попадение, но финалният пас липсваше.

В 82-рата минута Смолинг стреля опасно с глава, а три минути след това Дъфи засече с глава центриране от фаул, но топката премина встрани. В края Ибрахимович и Лукаку норавиха добро двойно, но шутът на шведа не бе точен.

Това бе 38-и мач без загуба на Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“. „Червените дяволи“ имат 29 точки, докато Брайтън е с 16.

Ощр от категория Футбол