Намери ни
To Top

Клоп за лошите резултати със Севиля: В миналото са

Спомените на Ливърпул от последните срещи със Севиля не са добри, а мениджърът Юрген Клоп няма да признае никога това, но утре вечер на стадион Рамон Санчес Писхуан във въздуха ще витае атмосфера за реванш.

Поражението с 1:3 на финала в Лига Европа през 2016-а година тогава, комбинирано с равенството 2:2 в първия мач между двата отбора в Шампионската лига през този сезон прави испанците категорично неудобен противник.

Самият мениджър на Червените от Анфилд не обича да се връща към старите моменти на отбора, но нямаше как да не признае прогресът на Алберто Морено – човек, който миналата година направи много грешки и отборът трябваше да плаща за тях.

„Миналата година дойде при мене и заяви, че иска да разбере какво трябва да подобри.


Той е защитник, вероятно трябва да подобрява играта си в защита, но също така да играе по-агресивно и в атака“.

„Този сезон в представянето на Алберто Морено не е изненада. Изненада е представянето му през миналия“.

„От друга страна имахме Джеймс Милнър, който притежава такава сила, че може да играе без проблеми на всеки два дни. Дори накрая на сезона реших, че не го ползвам достатъчно често“, призна Юрген Клоп.

В група Е двата тима са на първите две места, като Ливърпул има 8 точки. Севиля е със 7 и при поражение утре и успех на Спартак (Москва) над словенския Марибор, те ще слязат 3-и.

Вратарят Лорис Кариус вярва, че резултатът от първия мач 2:2 не е съвсем справедлив, тъй като домакините от Ливърпул пропуснаха дузпа и реално е могло да стане 3:1.

„Мисля, че при 3:1 нямаше как да ни изравнят. Ние бяхме много по-силни в онази нощ. И имахме лош късмет с този пропуск. От друга страна Севиля имаха няколко шанса само за гол, като реализираха две попадения. Трябва да им се признае, че са наистина ефективни, заяви Лорис Кариус.

Египетското крило Мохамед Салах пък за момента показва най-добра форма с 14 гола в 18 мача и реално е изработил платените за него 41,5 милиона евро, които бяха платени на Рома.

Салах, Садио Мане, както и Роберто Фирмино в предни позиции, и Фелипе Коутиньо точно зад тях, правят мощта на Ливърпул в атака доста впечатляваща.

„До момента без напрежение мога да кажа, че това е годината на Мо Сала- напълно заслужено е под прожекторите. Важен е за нас, дори когато не вкарва. Скоростта ни дава варианти в атаката, доволен е Клоп.

Ощр от категория Шампионска лига