Намери ни
To Top

Клоп получи зелена светлина за трансфера на Ван Дайк

Ръководството на Ливърпул е дало зелена светлина на мениджъра на отбора Юрген Клоп да предприеме нова офанзива за привличането на Вирджил ван Дайк. Централният бранител на Саутхамптън бе основна трансферна цел на мърсисайдци още през лятото, но тогава „червените“ се провалиха в опита си да го привлекат.

Двата отбора излизат един срещу друг на „Анфийлд“ в събота, а вчера мениджърът на „светците“ Маурисио Пелегрино призна, че не може да гарантира, че Ван Дайк ще бъде в клуба и след затварянето на зимния трансферен прозорец.

„Не знам.


Не мога да контролирам пазара. Когато говорим за пари, всеки има цена. За да привличаш играчи, трябва да имаш бюджет, а големите клубове имат нужните пари, за да се опитват да купуват. Аз не решавам този въпрос. За него отговарят собствениците. Всеки се опитва да вземе най-добрите възможни футболисти за своя отбор. Това се случва всеки трансферен прозорец. Ние разполагаме с много добри играчи и повечето отбори искат да ги привлекат“, заяви Пелегрино.

През лятото Ван Дайк бе оценяван на около 70 милиона паунда. Според „Мирър“, ако Ливърпул плати тази сума, трансферът ще бъде факт през януари.

„Скай спортс“ пък твърди, че Ван Дайк дори е получил разрешение от Саутхамптън да преговаря с Ливърпул.

Ощр от категория Трансфери