Намери ни
To Top

Феновете на Арсенал продължават да плащат най-много

Привържениците на Арсенал продължават и през тази година да плащат най-скъпите сезонни билети в сравнение с всички останали клубове в Премиър лийг. Според годишното проучване на „Би Би Си“ средната цена на карта за един сезон, която плащат феновете на „топчиите“, възлиза на 891 паунда. Много близо до тях по изразходвани средства са привържениците на Ливърпул, които вадят средно по 861 паунда за същата придобивка.

Най-скъпите сезонни карти се открояват в ценовите листи на лондонските клубове.


На върха на тази класация отново е Арсенал. 1768 паунда е цената на най-високоструващия абонамент. Следват Тотнъм (1700), Челси (1250) и Уест Хам (1155).

Единственият клуб в цяла Европа, който е поставил по-високи цени от Арсенал, е Пари Сен Жермен. Най-скъпата сезонна карта на парижани възлиза на 2817 паунда.

По отношение на цените за единичните билети Арсенал също държи най-високата цена. На „Емиратс“ искат до 95.50 паунда за пропуск за един двубой, закупен онлайн. Следват Челси (до 87), Уест Хам (80), Тотнъм (75) и Брайтън (60 паунда). За разлика от цените на сезонните карти, Ливърпул предлага най-ниската цена за билет за отделен двубой. Най-евтиният такъв може да бъде резервиран предварително срещу само 9 паунда.

Проучването показва, че за трета поредна година цените или са по-ниски от предходните, или са замразени и са останали на същата стойност.

Ето още няколко любопитни данни от годишното проучване на „Би Би Си“:

– Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Тотнъм продават най-скъпите реплики на фланелки. Тяхната цена е 60 паунда. Най-евтините такива купуват феновете на Бърнли – 40 паунда

– За втора поредна година най-скъпата програма за мач е на Саутхамптън – 4 паунда

– Феновете на Юнайтед, Ливърпул и Арсенал пият най-скъпия чай в Премиър лийг – по 2.50 паунда

– „Най-соленият“ пай е за привържениците на Тотнъм – 4.30 паунда.

Ощр от категория Футбол