Намери ни
To Top

В договора на Неймар с ПСЖ имало откупна клауза

През това лято Неймар стана най-скъпият футболист в света, след като Пари Сен Жермен плати 222 милиона евро, за да бъде прекратен договорът на бразилеца с Барселона. Талантът започна добре на „Парк де Пренс“, но много скоро се появиха информациите за конфликти със съотборници и треньор. Самият Неймар пък не се чувствал щастлив във Франция, твърдят таблоидите. Отново се заговори за това, че трансферът на нападателя в ПСЖ е просто временна спирка, преди бразилецът да отиде в големия конкурент на Барселона – Реал Мадрид.


Придобилото напоследък голяма популярност предаване El Chiringuito, което преди няколко дни разпространи информацията, че Кристиано Роналдо е съобщил на Флорентино Перес, че иска да напусне след края на сезона, направи ново любопитно разкритие. Според него в договора на Неймар с ПСЖ има откупна клауза, въпреки че тя не е задължителна за френските клубове, какъвто е случаят с испанските такива. Наличието на такава клауза е единствено по желание на самия играч, и то за да бъде улеснен трансферът му в Реал. Още по-интересното е, че нейният размер е идентичен със сумата, която ПСЖ трябваше да плати за Неймар – 222 милиона евро.

Клубовете, които могат да платят тази сума, са няколко, но самият Неймар искал да играе именно в Реал. Ако това стане, то вероятно ще се осъществи и другата спомената новина – евентуалното напускане на Кристиано Роналдо.

Ощр от категория Футбол