Намери ни
To Top

Григор след историческия успех: Има дни, в които всичко ти се получава

Григор Димитров беше много щастлив след категоричната си победа с 2:0 сета (6:0; 6:2) срещу Давид Гофен на финалния турнир на ATP в Лондон и общо втора в дебютното му участие. Българинът беше безпогрешен през целия мач и беше във видимо добро настроение за първото си интервю след успеха.

„Има някои дни в годината, в които всичко ти се получава и всеки удар е злато! Работя за такива дни, много съм щастлив за този мач, исках просто да изляза и да покажа какво мога. Това е специална победа, играли сме много пъти с Давид и не беше толкова лесно.


„Искам да благодаря на отбора си, семейството ми и приятелите, които също са ми семейство.“ След това Гришо се обърна и към българите в залата на български „Благодаря ви още веднъж за знамената!“, заяви с усмивка той.

„Мисля, че движението ми беше перфектно, връщах всички удари и вярвах в ударите си. Когато започнеш да мислиш много, започваш да бъркаш. Просто при грешките си не исках да обръщам много внимание. Можеше да играя много повече, така че това е добре.“

С победата си Григор се класира за 1/2-финалите на финалния турнир. „Това беше целта ми, това е нова стъпка напред. Всеки мач е важен и съм сигурен, че продължавам в ритъма си. Не съм тук просто да участвам, а да печеля мачовете си, особено като днес.“, завърши първата ни ракета.

Ощр от категория Тенис