sportove.net

Започва голям процес за корупционните практики във ФИФА

Трима бивши ръководители на футбола в Южна Америка ще заминат за Ню Йорк, където ще бъдат съдени заради корупционни практики във ФИФА в процес, който се очаква с огромен интерес. Хосе Мария Марин, Мануел Бурга Сеоане и Хуан Анхел Напут са първите разследвани, които ще бъдат изправени пред съда във връзка с корупционния скандал, разтърсил световния футбол през 2015-а година и довел до края на ерата на Сеп Блатер начело на ФИФА.

При откриването на заседанието в Бруклин бяха представени първите доказателства за незаконни банкови сделки, свързани с схемите на измами. И тримата вече пледират невинни по обвиненията рекет, измама, пране на пари и фиктивни сделки- всичко това, довело до тяхното лично облагодетелстване.


Техните адвокати обаче определят доказателствата като слаби и подвеждащи.
Guardian sport ✔@guardian_sport
Fifa corruption trial hears allegations officials took millions in bribes. By @oliverlaughland https://www.theguardian.com/football/2017/nov/13/fifa-corruption-trial-new-york-marin-napot-murga?CMP=share_btn_tw …
11:12 PM – Nov 13, 2017

Fifa corruption trial hears allegations officials took millions in bribes
US prosecutors have accused three former South American football administrators of bribes as part of a web of corruption at the heart of Fifa
theguardian.com
2 2 Replies 11 11 Retweets 5 5 likes
Twitter Ads info and privacy

Още над 40 човека са се признали за виновни и участници в корупционна схема, продължила близо 24 години и довела до отклоняването в частни сметки на около 150 милиона долара, дошли от продажбата на телевизионни права и кандидатури за домакинства на първенства и турнири на ФИФА. Марин е бивш президент на Бразилската футболна конфедерация, Бурга е ръководител на федерацията на Перу, докато парагваецът Напут преди е бил начело на КОНМЕБОЛ- Южноамериканската футболна конфедерация. Американският прокурор Кийт Еделман заяви, че водената от него юрисдикция разполага с повече от 2 милиона документи за периода от 2000-ата до 2015-а година, които уличават корупционните практики в КОНМЕБОЛ.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.