sportove.net

Киелини, Бардзали и Де Роси последваха Буфон

Не само капитанът Джанлуиджи Буфон, но и други трима от ветераните в състава на Италия се отказаха от националния отбор след злополучния мач срещу Швеция. Даниеле Де Роси, Андреа Бардзали и Джорджо Киелини се надяваха да играят на още един голям форум, но нулевото равенство на “Сан Сиро” в Милано погуби надеждите на “адзурите” за класиране на Мондиал 2018.

“Това е мрачен момент за целия италиански футбол и най-вече за нас, които бяхме част от тази ера. Ще дойде време за по-задълбочени оценки, но сега мога да кажа само нещо, което сигурно звучи банално, но е вярно: да започнем отначало, както сме го правили неведнъж, и да разчитаме на духа на младите.


Имаме талантливи футболисти и аз вярвам в тях”, сподели Де Роси.
View image on Twitter
View image on Twitter
GeniusFootball @GeniusFootball
Buffon, Barzagli, De Rossi and Chiellini have all played their final game for Italy.

End of an era.
1:07 AM – Nov 14, 2017
14 14 Replies 1,727 1,727 Retweets 2,077 2,077 likes
Twitter Ads info and privacy
“След мача атмосферата в съблекалнята беше като на погребение. Шведите заслужават поздравления, но не мисля, че бяха по-добри от нас. В продължение на повече от 10 години носих с гордост националната фланелка и сега, когато я свалих за последен път, чувството е странно”, призна халфът на Рома.

Той обясни и ситуацията от последните минути на двубоя, когато отказа да влезе като резерва. “Просто казах, че имаме нужда от гол и ни трябва още един нападател, затова посочих Лоренцо Инсиние. Съжалявам ако съм обидил някого с реакцията си. В този момент бях сигурен, че Инсиние може да е по-полезен на отбора от мен”, откровен бе Де Роси.
View image on Twitter
View image on Twitter
AS Roma English ✔@ASRomaEN
| World Cup winner (2006)
| 4th all-time most appearances (117)
⚽️ | 12th all-time most goals (21)
| 8 tournament appearances (3x WC, 3x EC, 2x CC)

| Daniele De Rossi – incredible passion, incredible class. Forever an Azzurri legend! ❤️
1:36 AM – Nov 14, 2017
10 10 Replies 647 647 Retweets 1,562 1,562 likes
Twitter Ads info and privacy
Джорджо Киелини също обяви, че това е бил последният му мач за Италия.

“Не съм от хората, които търсят оправдание в късмета или съдиите. Шведите се класираха заслужено. Дадохме всичко от себе си, но явно не беше достатъчно. Цялата нация ни подкрепяше и затова сме още по-разочаровани. Младите ни таланти ще имат нужда от тази подкрепа и обич в следващите години. На отбора му предстои дълъг път и много работа, но съм оптимист”, каза Киелини.

“Трябва да започнем изграждането на нова ера за националния отбор. Марко Верати и останалите момчета, родени след 1990 година, ще поставят основите. Те ще натрупат опит на следващото европейско първенство”, добави защитникът на Ювентус.

Андреа Бардзали също няма да играе повече за Италия. Той определи снощното равенство като най-голямото разочарование в кариерата си.
View image on Twitter
View image on Twitter
#S11.- @Sesynho1
Si el Quielini Vilches fuera italiano, ya habría reemplazo seguro. Conozco quién puede ser más Barzagli que Barzagli.
2:24 AM – Nov 14, 2017
Replies 1 1 Retweet likes
Twitter Ads info and privacy
“Във футбола никога не съм имал по-тъжен момент. Плакахме и на Евро 2016, но защото бяхме близо до нещо голямо, а сега дори не се класирахме. Трудно е да приема това, което се случи. Не знам какво ни липсваше, но фактът е, че няма да играем на световното първенство. разочарованието е огромно, никой не би искал да си тръгне от отбора след такъв мач”, коментира Бардзали.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.