Намери ни
To Top

Гофен: Победата над Рафа ми дава увереност

Дафид Гофен постигна най-голямата победа в кариерата си, надигравайки световния №1 Рафаел Надал със 7:6 (5), 6:7 (4), 6:4 в първия си мач на Финалите на АТР в Лондон. Белгиецът имаше четири мачбола във втория сет, но Рафа ги спаси всичките на свой сервис – първо при 4:5 и 30-40, а след това три поредни при 5:6 и 0-40. В третия сет испанецът направи доста непредизвикани грешки, а съперникът му продължи да поддържа високо ниво и се поздрави с крайния успех.

След мача Рафаел Надал, който пристигна в Лондон контузен, обяви, че прекратява участието си в турнира заради болежките в колената.


“Това безспорно е най-добрата победа в кариерата ми. Но трябва да призная, че виждах проблемите на Рафа. Той имаше затруднения с придвижването по корта, колената го боляха. Но, въпреки че той не игра на 100%, пак беше трудно. Удряше топката наистина здраво. Не беше лесно. Никога не е лесно да завършиш мач, да завършиш сет срещу него. Не съжалявам за пропуснатите четири мачбола във втория сет. Просто исках да удържа до трети сет, защото знаех, че там е моят шанс. Толкова съм щастлив, че стартирам на този специален турнир с победа. Това ми дава увереност за следващия мач”, заяви Давид Гофен, който е следващият съперник на Григор Димитров.

Ощр от категория Тенис