Намери ни
To Top

Тервел Пулев: Нямам загуба на профи ринга!

Тервел Пулев записа 5-а поредна победа на професионалния ринг, след като повали украинеца Артьом Редко в централния двубой на галавечер в Берлин в събота вечер. Очаква се до края на годината Тервел да изиграе още един мач, като той може да бъде в Чикаго и да изиграе ролята на подгряващ за двубоя на Кубрат в началото на 2018 година.
Тервел Пулев – Якуб Войчик(Полша)+55

Тервел Пулев реши да изясни ситуацията с изиграните от него двуои на професионалния ринг и написа официално съобщение в профила си във фейсбук, който Sportal.bg пуска без редакторска намеса.


Тервел Пулев не показа милост срещу Редко в Берлин+6

Скъпи приятели,

По повод на объркващите дезинформации, пуснати в интернет пространството, че аз всъщност имам загуба на профи ринга до момента. Бих искал да внеса елементарно разяснение, за да няма заблудени хора. Независимо дали са от тези, които ме подкрепят или напротив.

Напълно съм наясно, че не може всички да ми симпатизират. Доста хора съм „понатиснал“ по пътя си, а някои в продължение на години съм малтретирал жестоко в ринга. Други, може да не ме познават, просто не съм им симпатичен. Разбирам ги всички и съм приел, както любовта и уважението, така и безпочвеното хейтърство към себе си. Вторите принципно не ми пречат, вярвам, че и те са нужни за баланса.
Действително имам мачове в „полу- професионални“ серии на АИБА, където загубих единия си мач. Но активът от тези мачове, не се зачита от нито една от професионалните организации по света. Същото правило важи не само за мен, а и за всички останали боксьори, които имат играни мачове в „полу- професионалните“ серии на АИБА, и след това са преминали в профи бокса. Примерите са наистина доста, на боксьори от различни държави и континенти.Въпреки, че във въпросния мач не ми вдигнаха ръката, смятам, че решението на съдиите беше доста обидно за целия спорт въобще. Но това е друга тема, която слабо ме вълнува в сегашния момент.

Накрая искам да кажа, че на фона на намаляващите изяви на български спортисти, знайте, че на тях не им е никак лесно. Знайте, че те имат травми, за които никой, никога не узнава, че цената на техния труд не се измерва в пари. Също, че проблемите свързани с подготовката им, са повече, отколкото можете да си представите.И преди да съдите и обвинявате някого, си представете, че сте в съблекалнята, чувате си името по микрофона, и е ваш ред да излезнете на тепиха, на терена, игрището или на ринга.

Пожелавам ви успех, от сърце!

Ощр от категория Бойни Спортове