Намери ни
To Top

Започва “Мисия Лондон” за Григор Димитров

Григор Димитров изпълни поредната си голяма мечта. Българинът неведнъж е споделял, че една от целите в кариерата му е да се класира за Финалите на АТР. E, сега това вече е факт и за него предстои “Мисия Лондон”.

Първата битка на Григор в “О2 Арена” ще е днес от 16:00 часа срещу австриеца Доминик Тийм.


Съперникът му е четвърти в света, но си остава без голяма титла. Двамата се срещнаха два пъти през този сезон, като си размениха по една победа в много оспорвани мачове. Българинът спечели в Бризбън в началото на годината, а на Мастърса в Мадрид австриецът надделя след драматичен трети сет, завършил с тайбрек. Общата статистика помежду им е 2-1 в полза на Тийм.
View image on Twitter
View image on Twitter
SuperTennis TV ✔@SuperTennisTv
Seconda giornata delle #ATPFinals! Oggi è il turno del Gruppo Pete Sampras: @ThiemDomi vs @GrigorDimitrov e @RafaelNadal vs @David__Goffin! #tennis
10:50 AM – Nov 13, 2017
Replies 3 3 Retweets 5 5 likes
Twitter Ads info and privacy

Австриецът обаче пристигна в Лондон в доста слаба форма и липсата на увереност се усеща. След US Open няма турнир, в който той да е записал две поредни победи. Тийм отпадна на старта на три състезания в Азия. Слабото му представяне продължи и в Европа, където поне успя да запише по една победа във Виена и Париж, но формата му е далеч от средата на сезона, когато игра на полуфиналите на „Ролан Гарос“.
View image on Twitter
View image on Twitter
ATP World Tour ✔@ATPWorldTour
„I can’t hide my smile…I’m pretty pleased to be out here.“

Take a look at @GrigorDimitrov’s impressive 2017 résumé that earned him a spot in London for the first time in his career ➡️ http://vxl.me/sbpo4Q
10:00 AM – Nov 13, 2017
Replies 24 24 Retweets 112 112 likes
Twitter Ads info and privacy

Освен това настилката, която е втората най-бърза от всички събития от сериите “Мастърс” и Големия шлем, ще бъде предимство за Григор. Той единствен от четиримата тенисисти в групата “Пийт Сампрас”, включваща още Рафаел Надал и Давид Гофен, има титла на закрити твърди кортове – тази в София от февруари, като е играл още финал в Стокхолм.

В същото време най-доброто представяне на Тийм на такава настилка през 2017 година е четвъртфиналът му в Ротердам (загуба от Пиер-Юг Ербер). Той има още участие във втория кръг в София (загуба от Николоз Басилашвили) и Виена (загуба от Ришар Гаске) и трети кръг на “Мастърса” в Париж (загуба от Фернандо Вердаско).

Григор не скри, че има големи очаквания, въпреки невероятната конкуренция в последнaта за годината надпревара. Букмейкърите пък го поставят на трето място сред фаворитите за титлата.
View image on Twitter
View image on Twitter
Saque y Volea @SaqueYVoleaOK
#NittoATPFinals | Día 2 | El Grupo Sampras incia su acción, debuta el N°1 del mundo, Rafael Nadal ante Goffin y Grigor Dimitrov ante Dominic Thiem. Además del dobles (Grupo Woodbrige/Woodforde(
5:35 AM – Nov 13, 2017
Replies Retweets likes
Twitter Ads info and privacy

„Много съм доволен от класирането съм за Финалите на ATP. Това е сбъдната мечта. Участие на този турнир винаги е било сред целите ми. Сега, когато съм тук, това е много специално“, сподели Григор.

„Играхме няколко пъти тази година с Тийм. Той е един от най-добрите тенисисти. Много е приятно да си сред най-добрите и да те очакват мачове срещу тях. Аз гледам моята игра първо. Разбира се, първият ми мач на Финалите на ATP ще е нещо различно“, коментира Димитров очакванията си за дебюта в Лондон.

„Нямам конкретна цел за турнира. Ще играя мач за мач. Всички участници съм ги побеждавал с изключение на Роджър. Не искам да си създавам допълнително напрежение с някакви конкретни очаквания. Тук ще се види кой е уморен и кой не е. Направихме отлично програмата ми за годината и ще дам най-доброто от себе си”, каза още той преди дебюта си в турнира.

Ощр от категория Тенис