sportove.net

Тервел Пулев: Да е ясно – нямам загуба на профи ринга

По-малкият брат от фамилията Пулеви – Тервел реши да разясни ситуацията около баланса си на професионалния ринг, където до момента няма загуба.

В някои материали в пресата обаче се твърди обратното, намесвайки в това и срещите му, които той направи като национален състезател по бокс в полупрофесионалните серии на АИБА. Те обаче нямат нищо общо с кариерата му като професионалист. За да обясни ситуацията на феновете си, а и на тези, които не го харесват, Тервел пусна специална декларация на профила си във Фейсбук.


Скъпи приятели,

По повод на объркващите дезинформации, пуснати в интернет пространството, че аз всъщност имам загуба на профи ринга до момента. Бих искал да внеса елементарно разяснение, за да няма заблудени хора. Независимо дали са от тези, които ме подкрепят или напротив.

Напълно съм наясно, че не може всички да ми симпатизират. Доста хора съм “понатиснал” по пътя си, а някои в продължение на години съм малтретирал жестоко в ринга. Други, може да не ме познават, просто не съм им симпатичен. Разбирам ги всички и съм приел, както любовта и уважението, така и безпочвеното хейтърство към себе си. Вторите принципно не ми пречат, вярвам, че и те са нужни за баланса.

Действително имам мачове в “полупрофесионални” серии на АИБА, където загубих единия си мач. Но активът от тези мачове, не се зачита от нито една от професионалните организации по света. Същото правило важи не само за мен, а и за всички останали боксьори, които имат играни мачове в “полупрофесионалните” серии на АИБА, и след това са преминали в профи бокса. Примерите са наистина доста, на боксьори от различни държави и континенти.

Въпреки, че във въпросния мач не ми вдигнаха ръката, смятам, че решението на съдиите беше доста обидно за целия спорт въобще. Но това е друга тема, която слабо ме вълнува в сегашния момент.

Накрая искам да кажа, че на фона на намаляващите изяви на български спортисти, знайте, че на тях не им е никак лесно. Знайте, че те имат травми, за които никой, никога не узнава, че цената на техния труд не се измерва в пари. Също, че проблемите свързани с подготовката им, са повече, отколкото можете да си представите.

И преди да съдите и обвинявате някого, си представете, че сте в съблекалнята, чувате си името по микрофона и е ваш ред да излезете на тепиха, на терена, игрището или на ринга.

Пожелавам ви успех, от сърце!


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.