sportove.net

Рафа се жалвал, че Финалите на АТР са на бърза настилка

Световният номер 1 и носител на 16 титли от Големия шлем Рафаел Надал често се оплаквал, че Финалите на АТР се играят на бързата настилка в зала “О2 Арена” в Лондон. Както е известно, Матадора се чувства най-добре на клей и на по-бавни кортове, докато закритият твърд корт в Лондон е сред най-бързите в световния тенис тур. Това именно е една от причините Надал никога да не е печелил титлата във Финалите на АТР – един от малкото турнири, които не е покорявал в кариерата си.

“Рафа често ми се е оплаквал, че бързият корт в Лондон не е по вкуса му и заради това не е печелил Финалите на АТР.


Но нямаше да е честно спрямо останалите участници да се прави преход за само една седмица към по-бавен корт, например – клей. Просто не е честно, а и опасно за здравето, да се играе на твърда настилка толкова дълго време и изведнъж за една седмица пак да се играе на клей, без да има нужното време за преход. Особено опасно е в днешно време, където играта е все по-физическа и сами виждате колко тенисисти се оплакват от контузии”, коментира Пат Кеш, който е шампион в “Уимбълдън” от 1987 година и е бил най-добър в кариерата си именно на бързи настилки.


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.