sportove.net

Клоп отказал на Юнайтед, Сити и Тотнъм

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е отхвърлил предложения от Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Тотнъм, преди впоследствие да приеме офертата на мърсисайдци и в крайна сметка да продължи кариерата си в Премиър лийг. Това става ясно от новата биография на германския специалист, написана от Рафаел Хонигщейн (б.ред. оригиналното заглавие на книгата е “Klopp: Bring the Noise”).

Офертата от “Олд Трафорд” е дошла през 2014 година, малко преди Дейвид Мойс да бъде уволнен.


Изпълнителният вицепрезидент на “червените дяволи” Ед Уудуърд е пътувал до Германия и е говорил лично с Клоп, на когото е обяснил, че “Олд Трафорд” е като версия за възрастни на “Дисниленд”. Клоп е отказал, а според книгата той е споделил пред приятел, че това предложение, споменатото сравнение и самият подход на боса на Юнайтед не били особено “секси”.

Шест месеца по-късно Клоп е бил потърсен и от Манчестър Сити и Тотнъм.

Около година след разговора с Уудуърд Клоп оповести решението си, че след края на сезона ще напусне поста си на “Сигнал Идуна Парк”. През октомври 2015 германецът подписа тригодишен договор с Ливърпул.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.