sportove.net

Маса скочи на Сайнц след квалификацията

Фелипе Маса отправи скандални обвинения към един от младите таланти във Формула 1 – Карлос Сайнц-младши след квалификацията за Гран при на Бразилия.

Пилотът на Уилямс бе убеден, че младият му колега от Рено нарочно му е пречел да запише по-добро време в пресявката и да стартира от по-предна позиция. В домашната си надпревара днес Маса ще стартира от 10-а позиция.

„Почти до края на квалификацията бях доволен как върви тя, но след това моето представяне беше провалено.


Това ме разочарова. Едно е когато сгрешиш, но при Сайнц не беше грешка, а целенасочен саботаж.

След като излязох от бокса аз бях далече пред него и когато разбрах от хората ми как приближава Карлос, намалих и го пуснах да мине. След това обаче той не ми върна жеста и аз загубих много време”, обясни Маса.

„След това той ми каза, че ми е попречил нарочно, защото аз съм го прецакал в предишна обиколка. Може и да се е случило в някоя лоша серия, но аз никога не бих попречил на пилот умишлено”, допълни бразилецът.

Веднага след това обаче Сайнц отрече категорично да е направил каквото и да е нарочно, а още повече да си е признавал пред Фелипе.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.