sportove.net

Лекарят на Сюлейманоглу: Животът на Наим е в опасност

Проф. д-р Ялчън Полат, който на 6 октомври извърши трансплантацията на черен дроб на трикратния олимпийски шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу заяви, че “съществува опасност за живота на щангиста”.

Лекарят даде специално изявлението няколко часа, след като стана ясно, че Сюлейманоглу е бил опериран по спешност заради мозъчен кръвоизлив.

“Няма някакво влошаване на работата на органите му, но толкова дълъг престой в болница и тежка операция като трансплантация си казват думата.

Видяхме, че има оток в лявата част на мозъка и решихме да направим операция, за да намалим налягането в него, защото застрашаваше живота му.


Той и сега е в опасност”, каза проф. Ялчън Полат след интервенцията.

“Ние не знаем как ще реагира, ако трябва ще оперираме отново. Призовавам всички турци да се молят за шампиона”, добави неврохирургът Гьокан Акдемир, който извърши мозъчната операция.

Интервенцията продължила около 1,5 часа, а президентът на Турция Реджеп Ердоган веднага потърсил брата на Наим – Мухарем, за да се информира за състоянието му.

По-късно държавният глава изпратил и свой човек лично да провери какво се случва с трикратния олимпийски шампион.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.