sportove.net

Красен Кралев се срещна с шефа на гимнастиката

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с президента на Световната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе, който е на посещение у нас заради провеждащото се в “Арена Армеец” 32-то Световно първенство по батут за мъже и жени.

На срещата присъстваха още генералният секретар на ФИГ Андре Гайсбюлер и председателят на Българската федерация по батут и член на съвета на световната федерация Стоян Димитров.

“Стоян Димитров е човек с голямо сърце, който много обича спорта си. Той положи големи усилия Световното първенство, което се провежда в страната ни да бъде на високо ниво”, коментира министър Кралев.


Президентът на световната гимнастика от своя страна похвали организацията на първенството и работата на БФ Батут.

Красен Кралев получи почетни медали от Моринари Ватанабе и от Българската федерация по батут за подкрепата, която министерството оказва за провеждането на първенството. Министърът връчи на президента на ФИГ почетен плакет на ММС за приноса му за развитието на спорта.

“Вие сте голям приятел на България и всички български федерации, които са членове на ФИГ, са изключително щастливи от вашето избиране за президент на световната федерация”, каза министър Кралев. Моринари Ватанабе беше избран за президент на ФИГ през октомври 2016 г. Той е специализирал художествена гимнастика в България, в НСА през 80-те години (тогава ВИФ). Ватанабе има сериозни познания по български език. По думите му художествената гимнастика в Япония се развива благодарение на България, защото след обучението си тук, той е човекът, който е развил този спорт в Япония.

Министър Кралев и Моринари Ватанабе обсъдиха и предстоящото през 2018 г. Световно първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе в София в Арена Армеец, където в момента тече и първенството по батут. В 32-то Световно първенство по батут (9 – 12 ноември) участват състезатели от 35 държави в три дисциплини: голям батут (олимпийска), двоен минибатут и скокове на пътека.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.