sportove.net

Делио Роси пожела и плеймейкър

Треньорският щаб на Левски оглежда опциите за привличането на класен плеймейкър по време на зимната пауза. В момента като такъв при “сините” Делио Роси ползва Габриел Обертан. Французинът бе привлечен за флангови нападател, но италианският специалист го преквалифицира. Обертан се справя с новата си позиция.


До голяма степен отборът е много зависим от представянето на бившия футболист на Манчестър Юнайтед.

Когато играта на Габриел потръгне, то тогава “сините” имат и импулс в предни позиции. Ако той обаче бъде изолиран, то столичани много трудно достигат до голови ситуации. В последния двубой с Локомотив (1:0) на “Герена” Обертан два пъти изведе Серджиу Буш сам срещу вратаря. Веднъж подаде в такава позиция и на Жерсон Кабрал, но нито един от двамата не успя да реализира.

Ако Левски успее да привлече офанзивен полузащитник, то Обертан ще бъде поставен на едното крило. В момента на “сините” им липсва острота и скорост по фланговете. При Роси на тези позиции най-често играеха Антонио Вутов (вдясно) и Роман Прохазка (вляво).

“Тема спорт”
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.