Намери ни
To Top

Хьон Чун и Рубльов ще играят за титлата в Италия

Хьон Чун от Република Корея изигра пет сета, за да си осигури финал на турнира ATP. Следваща генерация срещу руснака Андрей Рубльов. Известният със силния си сервис азиатец надигра руснака Данил Медведев с 4:1, 4:1, 3:4(4), 1:4, 4:0, докато Рубльов победи без особени проблеми хърватина Борна Чорич с 4:1, 4:3(6), 6:1.

„Все още търся правилния ритъм.


Напоследък не играех особено добре и губех мачовете бързо, но сега мисля, че се справям значително по-добре. Играя по-силно“, каза Рубльов след победата.

Хьон Чун ще има възможност да спечели първа титла в професионалната си кариера по-късно днес, въпреки че турнирът в Италия е само за тенисисти до 21 години. Кореецът стигна до финала с перфектен баланс 3-0 в групата си и пренесе тази форма на полуфиналите срещу Медведев. Той спечели за малко под два часа, след като спаси десет от 13-те възможности за пробив на руснака.

Рубльов пък се справи с Чорич за 62 минути. „Това беше най-добрият ми мач през седмица. Доволен съм и се надявам да играя още по-силно на финала“, добави руснакът, който изпрати 17 печеливши удара в полето на хърватина.

Ощр от категория Тенис