Намери ни
To Top

Надал: Не ми трябва победа над Федерер, за да съм уверен

Рафаел Надал заяви, че няма нужда от победа над Роджър Федерер, за да се чувства уверен в силите си. Испанецът се готви за участието си на Финалите на ATP в Лондон, въпреки че все още има съмнения относно физическото му състояние.

Той имаше проблеми с коляното и сподели, че в сряда и четвъртък е тренирал по 1 час, докато вчера престоя на корта 2 часа, като постепенно вдига оборотите. Световният номер 1 започва участието си в Лондон с мач срещу Давид Гофен в понеделник.


Попитан дали една евентуална победа над Федерер ще се отрази добре на самочувствието му, след като загуби всичките четири мача с швейцареца през този сезон, той отговори: „Не, не ми трябва победа над Роджър, за да съм уверен. Спечелих достатъчно през тази година, за да имам самочувствие. Не трябва да забравяме, че всичките ни срещи тази година бяха на настилка, на която той се чувства по-комфортно. Ще бъде страхотно да завърша годината с мач срещу него“.

Финалите на ATP е един от малкото турнири, които Рафа не е печелил, като бързата настилка в зала, на която се провеждат, е една от причините за това. „Вярно е, че мисля за това, но в същото време съм се класирал 13 пъти и винаги се играе на подобна настилка“, коментира Надал.

Краля на клей сподели, че е щастлив от факта, че се завърна на първото място в световната ранглиста и ще завърши годината като номер 1, но това не е било цел в началото на сезона. „Имахме подготвена програма за годината и нямаше да я променим с идеята да гоня първото място. Не съм си поставял като цел лидерството в ранглистата. Направих това, което вярвах, че е най-добре за кариерата ми. Фактът, че съм номер 1, е страхотен. Невероятно постижение е, особено на моята възраст. Да завърша годината на върха на 31 години и половина е важно за мен, но това е всичко“, обясни Рафа.

Ощр от категория Тенис