Намери ни
To Top

Хамилтън: Не преследвам рекордите на Шумахер

Вече 4-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън призна откровено, че въобще не преследва рекордите на легендарния Михаел Шумахер.

Британецът е доста близо до това да подобри постижението на Шуми по брой победи в състезанията. Германецът записа 91 успеха в невероятната си кариера, докато пилотът на Мерцедес вече е с 62.

„Предполагам, че много неща зависят от това дали имаш заряд.


Разбира се, сега го имам. Но аз продължавам да не се стремя към рекордите на Михаел, въпреки че вече съм доста близо до този по победи.

Преди си мислех, че 91 успеха са нещо страшно далече, но сега… На практика мога да кажа, че не съм далече от това да ги надмина.

Преди исках просто да карам във Формула 1, а след това взех титла. Но винаги съм смятал, че трябва да благодаря на съдбата за това, което имам и за това се радвам на успехите си. Сега имам 4 титли, но продължавам да мисля по същия начин”, сподели Люис.

Британецът допълни, че винаги е искал да бъде толкова добър, колкото беше Аертон Сена.

„Никога не съм си поставял за цел да бия Шумахер. Винаги съм искал да постигна успехите на Сена, но сега, когато го задминах, мечтите ми полетяха във висини, за които никога не съм се замислял.

Благодарен съм, че вече съм сред великите състезатели във Формула 1 и се гордея с това. Имам минимум 1 г. или повече, и разбира се, очаквам да печеля още състезания”, допълни той.

Ощр от категория Спорт