Намери ни
To Top

9-килограмова купа за световния шампион по волейбол

Трофеят, който ще получи шампиона от мъжкия Мондиал по волейбол догодина, също беше представен в на церемонията н Градската художествена галерия в София. Домакини на първенството са България и Италия куто финалната фаза ще се проведе в Торино.

Купата е съставена от 12 отделни части, символизиращи 12-те състезатели в състава, като се сплитат в едно цяло и изобразяват отборния дух, който е един от символите на волейбола. Елементите са сглобени, така че в центъра да се получи празно пространство във формата на топка.


Цялостната форма на трофея изразява скоростта и елегантността на волейболната игра, както и стойността на доброто представяне, което е комбинация от сила, прецизност и работата в екип. Цветът на трофея преминава от никел към злато, представяйки пътя на световния шампион, който започва от мачовете в групите, стигайки до върха, разясниха водещите на събитието.

В основата са гравирани имената на всички отбори, които са печелили титлата през годините. Висока е почти 43 см и тежи 9 кг.
120 часа са били необходими за изрязване и подготовка на отделните елементи, 24 часа – за ръчното им полиране, обработка и монтаж.

Ощр от категория Волейбол