Намери ни
To Top

Румънски бос прогони още един наш треньор

В рамките на едва 8 месеца втори бъларски треньор напусна скандално един от водещите румънски клубове Аркада (Галац).

Николай Желязков написа на профила си в социалната мрежа фейсбук, че подава оставка заради тотално разминаване в разбирания за волейбол с ръководството. В момента тимът от Галац заема първото място в класирането, а наскоро спечели Суперкупата на страната.

Желязков зае мястото на Мартин Стоев, който си тръгна в края на февруари тази година заради постоянните опити на президента Спиру Манту да се меси в работата му.


Една от основните причини за разрива между бившия национален треньор и бизнесмена че, че българинът не пускаше в игра Филип Деспотовски за сметка на Андрей Жеков. Според Стоев македонският разпределител и Манту били в необяснимо близки отношения. Чашата преляла след мача с Триколорул, когато президентът слязъл до треньорската скамейка и наредил на наставника да извади Жеков. Преди да напусне Стоев бе извел Аркада до исторически финал за купата на Румъния.

Впоследствие Желязков изведе тима до първи трофей в историята и получи предложение да остане и през следващия сезон. Той привлече в състава и своя син Жани Желязков, който бе част от националния по време на Световната лига. Все още не е ясно дали и двамата ще напуснат клуба.

„24 часа“

Ощр от категория Волейбол