Намери ни
To Top

Григор Димитров влезе в клуба на тенис елита

Григор Димитров се наслаждава на най-успешния сезон в кариерата си, след като спечели титлите в Бризбън и София, игра полуфинал на Australian Open, покори за първи път турнир от сериите “Мастърс” – в Синсинати – и стигна рекордното шесто място в световната ранглиста по тенис. Освен всичко това, хасковлията се класира за първи път за Финалите на АТР и по този начин стана част от наистина елитна компания.

По отношение на брой участия в последния за годината турнир Роджър Федерер е лидер с цели 15. Швейцарецът ще се бори за седма титла в Лондон, след като увеличи преднината си по показател присъствие пред Андре Агаси (13), Иван Лендъл (12), Борис Бекер, Джими Конърс, Пийт Сампрас (по 11), Новак Джокович (10), Стефан Едберг и Джон Макенроу (9).



View image on Twitter
View image on Twitter
Luca Brancher @LucaBeck
Number of #AtpFinals played (at least 1 match for edition), including 2017 #Federer #Nadal
9:12 PM – Nov 6, 2017
2 2 Replies 29 29 Retweets 37 37 likes
Twitter Ads info and privacy

Основният конкурент на Маестрото Рафаел Надал се класира за девети път в кариерата си за Финалите на АТР, които никога не е печелил. Така той изравни постижението на Анди Мъри и Гийермо Вилас. Марин Чилич ще бъде за трети път на последния турнир за сезона, а Давид Гофен и Доминик Тийм – за втори. Григор, заедно с Александър Зверев и Джак Сок, ще направят дебюта си на Финалите на АТР между 12 и 19 ноември.

Ощр от категория Тенис