sportove.net

Стоичков влиза в Залата на славата на световния футбол в Пачука

Въпреки спекулациите, че Христо Стоичков няма да бъде приет в залата на славата на футбола в Пачука, това не се случи. Българинът е един от четиримата, които ще бъдат въведени в нея тази година, пише “24 часа”.

Спекулациите бяха, че той е пренебрегнат заради обтегнатите отношения между местния футболен тим и телевизията в която работи в САЩ. Той влиза в категорията международни звезди заедно с наставника на Манчестър Сити и негов бивш съотборник в Барселона Джосеп Гуардиола, легендата на Реал Мадрид и негов близък приятел Хорхе Валдано и уругвайският ас Енцо Франческоли.


При легендите влизат Франсиско Хенто от Реал Мадрид, както и мексиканците Гийермо Сапулведа и Игнасио Калдерон. От мексиканските играчи в залата на славата влизат още Алберто Гарсия Аспе, Карлос Милоч и Рамон Рамирес, а германката Бригит Принц е при жените.

Над 50 местни и международни журналисти са участвали в избора, който започна в началото на 2017 година. Тазгодишната церемония по приемането на новите членове е на 7 ноември.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.