Намери ни
To Top

„Стамфорд Бридж“ отново донесе горчилка на Моуриньо

Челси победи Манчестър Юнайтед с 1:0 на Стамфорд Бридж в голямото дерби от 11-ия кръг на Висшата лига.

Така хората на Антонио Конте са вече само на точка зад днешния си съперник, а Манчестър Сити дръпна с внушителните 8 точки на върха в шампионата. Жозе Моуриньо за втора поредна година загуби на този стадион като треньор на „червените дяволи“.

Единственото попадение за „сините“ реализира Алваро Мората през второто полувреме.


Краят на мача беше много емоицонален, но ново попадение така и не падна.

В 7-та минута Фил Джоунс си отбеляза автогол, но под натиска на Алваро Мората. Испанецът беше сложил двете си ръце на гърба на защитника и Антъни Тейлър се принуди да отсъди нарушение.

Челси започна срещата много по-добре и малко след това Тимуе Бакайоко стреля неточно от изгодна позиция. Домакините държаха инициативата през по-голямата част от първото полувреме, но преобладаваха единоборствата.

В 53-та минута Азар направи голям пропуск. Той получи в наказателното поле, където беше сам и реши веднага да стреля, но прати топката право в ръцете на Давид Де Хея.

Само минута по-късно логичното се случи. Челси поведе в резултата чрез Алваро Мората. Испанският нападател вкара с хубав удар с глава след центриране на Сезар Аспиликуета. Бившият стрелец на Реал Мадрид беше оставен напълно непокрит в наказателното поле.

В 87-та минута Рашфорд бе близо до тва да възстанови равенството. Негов силен шут от границата на наказателното поле премина близо до дясната греда на Тибо Куртоа. В последната минута и резервата маруан Фелайни пропусна страхотен шанс, след като овладя на гърди и стреля, но сънародникът му на противниковата врата спаси.

Малко след това Мората излезе сам срещу вратаря, но се препъна сам в топката.

В крайна сметка обаче натискът на Манчестър Юнайтед се оказа прекалено късно и не даде своя резултат.

Ощр от категория Футбол