Намери ни
To Top

Отборът на Гуардиола мина успешно и през Арсенал

Манчестър Сити постигна девета поредна победа във Висшата лига, след като спечели с 3:1 домакинството си на Арсенал. По този начин “гражданите” изравниха клубен рекорд от далечната 1947 г. Отборът на Пеп Гуардиола е допуснал само една грешка от началото на сезона и има само две загубени точки. Той е лидер в класирането с осем точки аванс пред втория Ман Юнайтед, който гостува на Челси.


Кевин Де Бройне откри резултата в 19-ата минута, а в началото на втората част Серхио Агуеро се разписа от дузпа. Арсенал намали, след като Александър Лаказет, който влезе като резерва, вкара в 65-ата минута. Друга резерва – Габриел Жезус, направи 3:1 в 74-ата минута, а при попадението останаха сериозни съмнения за засада.

Двата отбора започнаха двубоя помежду си на много високо темпо, с атаки и към двете врати. По-опасните бяха положения очаквано бяха пред Петър Чех. Още във втората минута бърза атака мина през Стърлинг и Де Бройне и стигна до Агуеро, който от отлична позиция стреля встрани от вратата. Гостите опитаха да отговорят и също организираха няколко добри атаки.

В 12-ата минута Стърлинг пропусна да открие резултата, след като не успя да стигне до топката пред опразнената врата. Ситуацията се разви след пробив на Сане и прострелно подаване успоредно на голлинията. Натискът на Сити се увеличи и в 19-ата минута домакините поведоха. Секунди по-рано Де Бройне пробва рефлексите на Чех. При втория опит белгиецът прати топката в ъгъла и не остави шансове на вратаря.

След попадението превъзходството на “гражданите” се увеличи, но отборът започна да играе малко по-предпазливо. Атаките на Арсенал приключиха, а след половин час игра Сити пропусна още едно положение след комбинация между Стърлинг и Давид Силва, която не завърши с удар. Малко по-късно английският национал провали добра атака, след като опита да немери непокрития Сане, но подаването бе твърде неточно.

Агуеро пропусна да се разпише в 38-ата минута, когато ударът му от близко разстояние бе спасен от Чех. Чак в самия край на полувремето лондончани успяха да стигнат до вратата на съперника. Тогава Алексис Санчес успя великолепно да овладее топката и да намери Рамзи, който отправи нисък удар, но Едерсън се намеси отлично.

В началото на втората част надеждите на Арсен Венгер и играчите намаляха значително. Рахим Стърлинг се измъкна, навлезе в наказателното поле и бе бутнат от Начо Монреал, а съдията отсъди дузпа. Серхио Агуеро бе точен от бялата точка и даде комфортен аванс на домакините.

След втория гол Арсенал започна да играе по-офанзивно, тъй като вече нямаше какво да губи. В 56-ата минута грешка на Едерсон за малко да доведе до попадение. Вратарят на “гражданите” изпусна топката след удар на Иуоби, но успя да я стигне, а Рамзи в опита си да стигне до топката глупаво избута бразилеца, като успя да прати играча зад голлинията.

Арсен Венгер пусна в игра Лаказет и отборът се изнесе още по-напред, а французинът веднага демонстрира качествата си. Той получи топката от Рамзи и със силен удар между краката на Едерсон намали на 2:1. “Артилеристите” обаче пак направиха крачка назад и позволиха на съперника отново да вземе инициативата.

Влезлият като резерва Габриел Жезус бе спрян от добро спасяване на Чех. Бразилецът се реваншира в 75-ата минута. При положението останаха сериозни съмнения за засада на Давид Силва. Защитата на Арсенал обаче спря да играе, което позволи на испанеца да намери Жезус и той заби топката в мрежата. До края на срещата темпото бе по-ниско, като Сити запази преднината си, а гостите нямаха сили за нещо повече.

Ощр от категория Анализ