Намери ни
To Top

На Острова: Григор направи голям скок

Легендата на канадския тенис Грег Руседски похвали Григор Димитров за представянето му от началото на сезона пред авторитетната британска медия „Скай Спортс“.

Носителят на Купата на Големия шлем за 1999 година е на мнение, че българинът е направил едно изключително важно подобрение в играта си – физическата подготовка.

Димитров започна ударно годината и спечели трофея в Бризбън, след което загуби от Рафаел Надал на полуфиналите на Australian Open.

Серията на Гришо продължи и той спечели нов трофей в началото на февруари в София.


„В началото на сезона Григор игра срещу Рафа в Австралия – това беше един от мачовете на годината. Григор Димитров значително е подобрил физическата си подготовка. Той е изключително лек в обувките си, достига до много повече топки и се защитава невероятно. Това е сериозно подобрение“, коментира Руседски.

Силните изяви на Димитров през годината му гарантираха място във финалите на АТР в Лондон, които ще се проведат в периода 12-19 ноември в зала „O2 Арена“.

От понеделник пък българинът ще се изкачи на рекордната за него шеста позиция в световната ранглиста.

В момента Димитров е под №8 на планетата. При силно представяне на турнира в Лондон и добро развитие на мачовете на част от съперниците му, Григор ще има шанс да завърши годината в топ 5 на ранглистата.

Ощр от категория Анализ