Намери ни
To Top

Каранга: Мечтая да заиграя в голям европейски клуб

Представянето на бразилския нападател на ЦСКА – Фернандо Каранга, не остава незабелязано в родината му.

Футболистът води в голмайсторската листа на Първа лига и от началото на сезона в 14 мача има 12 гола.

Макар и да не се разписа в последните 3 двубоя в елита с Пирин, Левски и Славия, Каранга остава най-резултатният футболист в първенството.

Ако бразилецът получи жълт картон в днешния двубой, той ще бъде наказан за една среща – с Ботев Пд след паузата за националните отбори.


Бразилският сайт Torcedores.br го сравнява по голова успеваемост с голямата звезда Неймар, който от началото на сезона има 11 попадения за ПСЖ във всички турнири. Единственият бразилец в Европа, който има колкото Каранга, е нападателят на Бенфика – Йонас.

Каранга даде и кратко интервю пред бразилския журналист Луиз Фиареш.

„Чувствам се страхотно в България и ми е много добре тук. Сега студът малко ме изненада, иначе страната прилича много на Бразилия, феновете на ЦСКА са невероятни. Една огромна маса, която ни мотивира на терена. В момента мога да кажа, че изживявам най-добрия период в моята кариера и се надявам да продължа в този ритъм. Винаги мисля за Бразилия, дори сега, когато съм част от ЦСКА. Най-голямата ми мечта е да заиграя в голям европейски клуб. Това ще бъде трамплин за мен към националния отбор и ще мога да играя заедно с Неймар“, казва Каранга.

Той споделя още, че ЦСКА има всички шансове да спечели титлата.

Ощр от категория Футбол