sportove.net

Уайлдър нокаутира Стивърн в първи рунд и обяви война на Джошуа

Дългоочакваният мач за световната титла в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) между шампиона Дионтей Уайлдър и Бърмейн Стивърн в Ню Йорк завърши за по-малко от три минути, след като американецът нокаутира съперника си секунда преди да изтече първия рунд.

Така шампионът в тежката категория на (WBC) Дионтей Уайлдър (39 победи, 38 с нокаут, 0 загуби) изпълни заканата си да поправи грешката си срещу Стивърн (25 победи, 21 с нокаут, 3 загуби, 1 равенство), която допусна през 2015 г. Тогава той победи, но не успя да го нокаутира. Това е и единствената среща, в която Уайлдър е чувал финалния гонг.


Уайлдър излезе на ринга в Бруклин със стил, като беше изведен на ринга под живото изпълнение на популярния рапър 50 Сент.

Уайлдър показа още с началния гонг, че ще търси бърза развръзка, като вкара силен ляв на Стивърн. Последваха още попадения, след което Уайлдър демонстративно се откри, а Стивърн тръгна напред, което беше огромна грешка, тъй като се оказа капан. С комбинация ляв-десен Уайлдър прати Стивърн в нокдаун, но той успя да се изправи. Последва нов нокдаун и малко по-трудно ставане, след което Уайлдър го натика и повали край въжетата, като реферът на ринга едва го отдели от съперника, който този път вече беше в нокаут.

Под въздействието на адреналина от битката Уайлдър отправи предизвикателство към носителя на три от поясите в тежката категория Антъни Джошуа и поиска мач с него.

“Аз нямам какво да доказвам, че съм най-добрия, защото знам, че съм най-добрият”, изкрещя Уайлдър.

“Джошуа, обвявявам ти война. Приемаш ли моето предизвикателство? Вече чакам толкова дълго, аз знам, че съм истинският шампион, защото съм най-добрият. Готов ли си да го провериш? Светът иска Джошуа – Уайлдър. Без повече криеници и извинения. Дай дата, не се чуди”, каза още Уайлдър.

“Никой не удря като него. Ще прати Джошуа да си легне бързо като Стивърн”, прогнозира промоутърът Лу ди Бела.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.