Намери ни
To Top

Пловдивски тест за Левски на „Герена“

Отборът на Левски приема днес на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата от 17,30 часа Локомотив (Пловдив) в мач от 15-ия кръг на Първа лига. „Сините“ са с равни точки с Ботев (Пловдив) и евентуална победа днес ще ги върне еднолично на третата позиция в класирането. Към днешна дата воденият от Делио Роси тим е с 25 точки – на 11 зад водача Лудогорец и на 6 зад втория в подреждането ЦСКА-София.

Столичани нямат победа в последните си два мача – 2:2 с ЦСКА-София и 0:2 срещу Лудогорец в Разград.


„Смърфовете“ от Пловдив пък са осми в подреждането с 20 точки. В предишния кръг те надиграха у дома с 2:0 Етър. Днес обаче пловдивчани ще излязат на „Герена“ с нов старши-треньор – Бруно Акрапович, след като досегашният наставник Войн Войнов подаде оставка след последния двубой на отбора.

Старши треньорът на “сините” Роси ще може да разчита на всичките си най-добри футболисти, тъй като в състава няма контузени или наказани зад вубоя футболисти.

В групата на Локомотив за мача в София пък попадна младият вратар Павлин Евтимов, който сменя контузения Илко Пиргов. От групата отпаднаха още Ивайло Марков и Халед Аяри, а в разширения състав попаднаха Асен Георгиев и Дани Кики.

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ: Митрев – Цветкович, Яблонски, Ейолофсон, Горанов – Вутов, Гомес, Панайотов, Прохазка – Обертан, Буш

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ): Диао – Крумов, Везалов, Пл. Николов, Муса – Умарбаев, Фрикеше – Марчев, Серджо, Бакалов – Кики

СТАДИОН: “Георги Аспарухов”, София

СЪДИЯ: Николай Йорданов

Ощр от категория Футбол