Намери ни
To Top

Багата с кървава победа над корав бразилец

Звездата ни в ММА Благой Иванов-Багата записа 16-а победа в професионалната си кариера.

Тази нощ той се наложи трудно след съдийско решение (29:28, 29:28, 29:27) над коравия бразилец Кайо Аленкар в мач, който беше част от програмата на 27-ото благотворително събитие “Битката за децата” във Вашингтон.

Сблъсъкът между Багата и Аленкар бе 3 рунда по 5 минути, а южноамериканецът се съпротивлява до края. Той издържа на мощните удари Багата, които на няколко пъти го разклатиха сериозно, а в последните секунди на втория рунд бе на път да се строполи на пода, но гонгът го спаси.


Аленкар имаше проблеми и в третия рунд, когато получи нова порция удари. Накрая обаче бе изненадан, че победата бе присъдена на Иванов, като очакваше да спечели мача.

По време на мача бразилецът не спести на Багата и удари под кръста в буквалния смисъл, като в средата на първия рунд го нацели в слабините. Това обаче само ядоса българина, който се активизира веднага, след като се възстанови от непозволения удар.

В самото начало на втория рунд пък Благой бе разклатен от дясно кроше на съперника си, но той устоя. Малко по-късно, след серия удари от страна на българина, Аленкар бръкна в окото му и успя да го разкървави.

Разярен, Багата почти довърши съперника си, но гонгът го спаси от нокаут.

Последната част мина под диктовката на Иванов, чиято ръка заслужено бе вдигната в края на мача.

Ощр от категория Бойни Спортове