Намери ни
To Top

Дел Потро чака Григор или Иснър в Париж

Хуан Мартин дел Потро победи Робин Хаасе със 7-5 6-4 и се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Париж. Аржентинецът ще научи след няколко часа името на следващия си съперник – Григор Димитров или Джон Иснър, които започват мача си около 16:00 ч. наше време.

Дел Потро не изигра най-добрия си двубой напоследък, но записа чиста победа над холандеца, който е под №43 в световната ранглиста.


След осем гейма без възможности за пробиви, Дел Потро взе подаването на съперника за 5-4. Хаасе притисна бекхенда на Дел Потро и осъществи моментален рибрейк, като аржентинецът дори не успя да запише точка. Холандецът обаче изигра слаб сервис гейм и бе пробит отново за 5-6.

Играта на световния №43 на ретур вървеше доста по-добре, а в съчетание с непостоянството в началния удар на Делпо успя да му създаде много проблеми в 12-ия гейм. След два отразени брейкбола за вкарването на сета в тайбрек, холандецът бе преодолян в маратонски гейм, продължил 12 минути, който Дел Потро приключи с печелившо воле на мрежата – 7-5.

Във втория сет Дел Потро подпечата победата си с един пробив за 3-2 и приключи срещата за час и половина. Кулата от Тандил се отчете с 9 аса и 80% спечелени точки на първи сервис.

Ощр от категория Тенис