Намери ни
To Top

Ливърпул този път вкара само три на Марибор

Отборът на Ливърпул победи с 3:0 Марибор в мач от Група “Е” на Шампионската лига. Мърсисайдци не успяха да повторят голеадата отпреди две седмици, когато разбиха със 7:0 като гост същия съперник, но нито за миг не оставиха съмнение, че ще вземат важни три точки в борбата си за излизане към елиминационната фаза.

През първата част домакините не успяха да материализират тоталното си превъзходство и до почивката не падна гол. Гостите рядко преминаваха централната линия и предпочетоха да бранят крепостта си.


Вратарят Ясмин Ханданович на няколко пъти трябваше да се намесва решително, за да опази мрежата си. Най-добрата му изява бе при един удар на Роберто Фирмино в 30-ата минута, когато спаси решително, не без помощта и на гредата.

NK Maribor @nkmaribor_en
Jasmin Handanovic with a great save to keep it 0-0. Second half to go! ✋ #LIVMAR #UCL
10:37 PM – Nov 1, 2017
1 1 Reply 2 2 Retweets 9 9 likes
Twitter Ads info and privacy

Скоро след началото на втората част обаче съпротивата на Марибор бе сломена. Центриране отдясно на Трент Александър-Арнолд бе засечено от Мохамед Салах и топката влетя в мрежата на Ханданович. Съвсем скоро резултатът можеше да бъде удвоен, след като Александър Райчевич спъна в наказателното поле Фирмино и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Джеймс Милнър, но вратарят предусети къде ще бъде изпълнен ударът и спаси. Все пак Милнър се реваншира частично за пропуска си в 64-ата минута, когато отлично двойно подаване между него и Емре Джан изведе турчина на чиста позиция, който с плътен удар направи 2:0.

Ливърпул – Марибор+20

До края на мача ситуацията на терена не се промени особено много и Ливърпул продължи да атакува. Така в крайна сметка в последните секунди на срещата резултатът стана класически. При едно разбъркване в наказателното поле топката стигна до Даниел Стъридж, който разстреля Ханданович, за да оформи крайното 3:0.

Така в класирането на Група “Е” Ливърпул запазва лидерската си позиция, но все още класирането за следващата фаза не е сигурно. Англичаните са с осем точки, но основните конкуренти за преминаване към елиминациите – Севиля и Спартак (Москва) са съвсем близко. Испанците са втори със седем, докато руснаците са с пет. Марибор от своя страна остава с една точка и един отбелязан гол.

Ливърпул Марибор 3:0
1:0 Салах (50)
2:0 Джан (64)
3:0 Стъридж (90)

Ощр от категория Шампионска лига