Намери ни
To Top

„Червените дяволи“ се превърнаха в кошмар за един млад вратар

Манчестър Юнайтед постигна четвърта поредна победа в Група „А“ на Шампионската лига, надделявайки с 2:0 над Бенфика на „Олд Трафорд“. Въпреки това „червените дяволи“ не успяха да си осигурят класиране за следващата фаза още тази вечер, тъй като в другия двубой от групата ЦСКА (Москва) удари Базел като гост. Както и преди две седмици, когато „червените дяволи“ победиха същия съперник, и сега главно действащо лице бе младият вратар на Бенфика Миле Свилар, който първо спаси дузпа на Антони Марсиал, а след това си отбеляза злощастен автогол в самия край на първото полувреме. Дейли Блинд (78′) оформи крайния резултат от дузпа.


Мениджърът на домакините Жозе Моуриньо беше направил шест промени в своя стартов състав, воден от мисълта за предстоящото дерби с Челси в края на седмицата. Матео Дармиан започна отдясно на отбраната, а Дейли Блинд бе от другата страна на защитата. Младият Скот Мактомини дебютира като титуляр в Шампионската лига. Хуан Мата, Джеси Лингард и Антони Марсиал също стартираха.
View image on Twitter
View image on Twitter
SL Benfica ✔@SLBenfica
Revê o onze inicial! Onde é que vais viver este jogo? Podes acompanhar tudo no nosso Game Hub! ➡ http://bit.ly/RelatoMUFCSLB
8:43 PM – Oct 31, 2017
10 10 Replies 164 164 Retweets 290 290 likes
Twitter Ads info and privacy
18-годишният Миле Свилар, който донесе победа на Юнайтед в Португалия с груба грешка, отново започна на вратата на Бенфика. Иначе Руи Витория бе направил само една промяна в сравнение с първия мач – Жардел зае мястото на наказания Луизао.

В първите минути един корнер пред вратата на домакините можеше да създаде проблеми за Де Хеа. Жардел изпълни, а топката срещна бедрото на Смолинг и се насочи към вратата, но стражът на „червените дяволи“ улови.
Манчестър Юнайтед – Бенфика+27

Гостите продължиха да са по-активни в началото, но в 14-ата минута една атака на Юнайтед завърши в дузпа в полза на домакините. Марсиал падна след единоборство с Дъглас, който също се озова за земята, но главният рефер Гедиминас Мажейка реши да отсъди нарушение, бурно оспорено от португалския тим. Самият Марсиал изпълни, но Свилар спаси неговия удар. Пет минути след това „орлите“ бяха близо до това да открият резултата. Диас отправи страхотен изстрел от около 25 метра, след който топката полетя застрашително към горния десен ъгъл на вратата на Де Хеа, но испанецът се намеси виртуозно и спаси с една ръка.

В 25-ата минута „червените дяволи“ поискаха нова дузпа заради нарушение на Фейса срещу Мата. Този път сигнал не последва.

Двубоят стана отворен и след около половин час Лукаку имаше две последователни възможности. В първата ситуация белгиецът стреля по земя с левия крак, но Свилар изби до гредата. Две минути след това Лукаку засече с глава центриране на Блинд, но топката премина над вратата.
Манчестър Юнайтед – Бенфика+27

В 45-ата минута късметът отново обърна гръб на Миле Свилар. Неманя Матич стреля от 25 метра, топката срещна дясната греда, след което рикошира в гърба на младия страж и влезе във вратата му. Попадението бе записано като автогол на белгиеца. В добавеното време той обаче се намеси решаващо за втори път тази вечер, след като Лукаку се озова очи в очи с него, но не успя да го преодолее.

В 59-ата минута Давид де Хеа отново се прояви с блестящо спасяване след много хубав удар на Гонсалвеш. В 66-ата минута късметът пак обърна гръб на Бенфика, след като удар на Хименес срещна гредата.

В 77-ата минута хубав пробив на Рашфорд отляво бе спрян с цената на нарушение – втора дузпа за Манчестър Юнайтед. Получи се известен хаос относно това кой ще изпълни, след като първо Лукаку тръгна към топката, след това Ерера, но в крайна сметка Блинд се нагърби. Холандецът бе безупречен от бялата точка за 2:0.
Манчестър Юнайтед – Бенфика+27

Манчестър Юнайтед вече има 12 точки и се нуждае от още само една в оставащите два мача, за да си гарантира място в следващата фаза, което ще се случи за първи път от четири години. Базел и ЦСКА (Москва) са с по шест пункта. Бенфика остава на дъното без нито една точка.

Ощр от категория Шампионска лига