Намери ни
To Top

Треньорът на Левски недоволен от формата на Мапуку

Треньорът на Левски Делио Роси е изключително недоволен от физическата форма на Жуниор Мапуку. Нападателят започна кампанията като титуляр, но при италианеца е твърда резерва. Причината е, че не може да изкара повече от час на високо темпо. Това се отразява и на работоспособността му в дефанзивен план – той е неефективен, когато отборът трябва да се брани.


Освен, че се изморява бързо, конгоанският таран много бавно се възстановява след двубоите.

Жуниор влезе като резерва в дербито с Лудогорец. Той обаче така и не успя да се окаже на голова позиция. Таранът не успя въобще да изостри играта и се загуби в половината на разградчани.

Мапуку е участвал във всичките 14 шампионатни мача на Левски през сезона, но само в 5 от тях започна като титуляр. В един от случаите той бе сменен още в 38-ата минута – в първия мач с Лудогорец, след като вратарят Божидар Митрев поулчи червен картон. При Роси Мапуку само още три пъти е бил в стартовата единайсеторка – при 2:0 над Дунав, 4:0 над Славия и 1:2 от Ботев (Пловдив). Жуниор е реализирал само 1 попадение, след като е започвал мача – вкара на Славия. Той отбеляза хеттрик във вратата на Пирин в Благоевград, след като се появи на терена от резервната скамейка.

“Тема спорт”

Ощр от категория Футбол