Намери ни
To Top

Пулев отказал мача с Джошуа заради пари, тръбят в Германия

Появи се нова версия за отлагането на мача между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев. Както е извество двамата трябваше да се бият на 28 октомври в Кардиф, но българина се отказа заради контузия и го смени Карлос Такам. Камерунецът с френски паспорт загуби със спорен технически нокаут в 10-ия рунд.

Според boxen.


de причината за отмяната на боя е финансова.

Медията твърди, че мениджърите на Кобрата от „Зауерланд“ са измислили схема, чрез която да спечелят много повече пари. Българинът трябваше да прибере около 4 милиона паунда от битката в уелската столица. При новосъздалата се ситуация обаче той и мениджърите му ще вземат доста повече.

Информацията на boxen.de е, че Пулев си е запазил правото да се бие на по-късен етап срещу Джошуа.

„Зауерланд“ не се интересува от битката на IBF и побързаха да се договорят с WBA за бой между Фрес Окендо и Пулев за редовния WBA колан. Ако такъв „график“ се появи и Пулев и Джошуа се срещнат като шампион на WBA (Пулев) и супершампион на WBA (Джошуа), то Кубрат и „Зауерланд“ ще получат много по-голямо парче от тортата, заради факта че е обединителен двубой за титлите на федерацията“, твърдят авторите на материала.

Както е известно, Пулев на няколко пъти обяви, че всеки друг на негово място щеше да излезе срещу Джошуа и да прибере рекордната сума, пък макар и да изяде доста бой, заради невъзможността си да се съпротивлява на 100%.

Ощр от категория Бойни Спортове