Намери ни
To Top

Джошуа със счупен нос след боя с Такам

За мен беше удоволствие да се боксирам с Такам. Идвам тук да се бия, а не за да чакам съдийски решения. Беше хубав мач, но реферът реши да го спре. Моите уважения към Такам, който направи хубаво шоу“, това заяви Антъни Джошуа.


Световният шампион по бокс в тежка категория продължи победната си серия, след като пред близо 80 хиляди зрители на стадион “Принсипалити” в Кардиф, успя да надделее над камерунеца Карлос Такам с технически нокаут в спор за титлите на Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова асоциация (WBA). По този начин той записа 20-та си поредна победа, всичките с нокаут.

„Нямам интерес от случващото се с реферите и това не е моя работа. Моята работа е да се притеснявам за съперника. Гледах го, опитвах се да го пречупя рунд след рунд. Мисля, че хората искаха да го видят в безсъзнание и това се опитвах да постигна. Щеше да се случи, но не мога да контролирам решенията на рефера. Спечелихме и сега ще гледаме позитивно към 2018 г.

Май носът ми е счупен. Такам е като Ивендър Холифийлд – влиза с главата, но това е мач за титлата. Не можех да дишам. Сега ще ми трябват няколко месеца, за да ми го наместят. Ако бях показал знак на слабост, реферът щеше да скочи. Аз бях спокоен и продължих да се бия“, коментира британецът.

„Нека ми наместят носа, а след това ще продължа да израствам в бокса. Всички знаят към какво сме се запътили, а мен ме интересува какво искат хората. Трябва да се случи мачът с Дионтей Уайлдър. Имам няколко задължителни защити и трябва да се бия за няколко титли. Трябва да изпълнявам задълженията си, а когато това се случи, вратата ми е отворена за всеки.

Ситуацията е такава, че ако мога да си осигуря мач за някоя титла, трябва да овакантя друга. Не е мое решението какво се случва извън ринга, но всичко зависи какво искат хората. Те искат да се бия във Великобритания. Боксът обединява хората и нека да продължим да го обединяваме тук, във Великобритания“, заключи Джошуа.

Ощр от категория Бойни Спортове