Намери ни
To Top

Капитанът бяга от Лудогорец

Капитанът на „Лудогорец“ Светослав Дяков е на път да напусне клуба след шестгодишна вярна служба, твърди „България днес“. Договорът на халфа изтича в края на сезона и засега индикациите са, че той няма да бъде продължен.

В последно време Дяков вече не е основен играч на шампионите и все по-често сяда на резервната скамейка. Той се появи като смяна в края и в мача срещу португалския „Брага“ в Лига Европа.


Новият треньор на „Лудогорец“ Димитър Димитров-Херо предпочита да залага на привлечения наскоро поляк Яцек Горалски на пост на Дяков и смята дългосрочно да залага на него за сметка на българина.

„Засега с Дяков са водени само предварителни разговори за нов договор, но ръководството и треньорският щаб не изгарят от огромно желание да задържат капитана си“ разкри пред „България Днес източник, запознат с текущите дела в Разград. От „Лудогорец“ смятат да предложат краткосрочен нов договор на халфа с понижени финансови параметри. Дяков вече е на 33 години и не влиза в дългосрочните планове на разградчани. По подобен начин от „Лудогорец“ вече си тръгна друг заслужил ветеран – Йордан Минев. Той се раздели далеч не по най-добрия начин с разградчани и нападна клуба, след като премина в „Ботев“. „Нормално е да има обида – каза тогава Минев. – Идват някакви ментета и взимат по 30-40 хиляди евро, а аз шест години нямам слаб мач там, но направиха проблем, че си исках същата заплата, която получавах. Ако исках да съм в „Лудогорец“, щях да взимам повече пари, отколкото „Ботев“, но заради самото отношение си тръгнах. Там е перфектно да си бразилец или чужденец, ще седиш до 60 години.“

Ситуацията е твърде вероятно да се повтори и с Дяков, който също вече е в графата „пенсионери“. Халфът също няма намерение да намалява заплатата си, която далеч не е от най-високите в Разград. От Нова година капитанът на шампионите може да преговаря с нов отбор, а от лятото да напусне като свободен агент. Преди две години халфът бе близо дo трансфер в Китай, но предпочете да остане в Разград. Напоследък кариерата на Дяков върви стремглаво надолу. Той загуби капитанската лента и дори мястото си в националния отбор в последните квалификации и по всичко личи, че селекционерът Петър Хубчев няма намерение да разчита на него в бъдеще. През лятото Дяков получи и контузия, заради която пропусна началото на първенството и все още не може да влезе в най-добрата си форма. За неговото бъдеще се очаква и крайното решение на треньора Димитър Димитров-Херо, но най-вероятно Дяков ще си тръгне от Разград след края на сезона.

Същевременно изпълнителният директор на „Лудогорец“ Ангел Петричев се обиди на медийни публикации относно малкото публика на разградчани. Той дори се присмя на ЦСКА и „Левски“, които събраха рекордните 25 000 фенове на дербито помежду си миналата събота.

„Да обиждаш, че хората в Лудогорието са само фенове на „Галатасарай“ и „Фенербахче“ е цинично – каза Петричев. -Прилича на обикновена злоба. Хората в Лудогорието освен фенове на „Лудогорец“ са и читатели на вестници. Ама ние не сме почнали да ги броим колко са. Впрочем от няколко дни се чудя какви са тези оди на радостта за софийското дерби, в което си разделиха по 12 500 души. Феновете на „Партизан“ и „Цървена звезда“ ще се пръснат от смях. Та работата е присмял се хърбел на щърбел.“

Ощр от категория Трансфери