Намери ни
To Top

Национална база по таекуондо обсъждат Красен Кралев и Слави Бинев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с двамата медалисти от европейското първенство по таекуондо WTF за кадети, което се проведе в Унгария.

На срещата присъства и президентът на българската федерация и вицепрезидент на WTF – Europe – Слави Бинев. С шампионска титла и бронзов медал се завърна националният ни отбор по таекуондо от Будапеща, след като Даниел Ладжев в кат.


до 45 кг спечели златото, а Христо Богданов в кат. до 37 кг завърши трети.

Това е пореден голям успех за родното таекуондо, след двата медала на световното първенство за кадети в Египет през тази година и историческия първи медал за България от световно първенство по олимпийско таекуондо за мъже, който Владимир Далаклиев спечели в края на юни. По време на европейското първенство за кадети, България бе представена от 18 състезатели и четирима треньори.

Красен Кралев и Слави Бинев обсъдиха изграждането на национална база за таекуондо в България като министърът похвали работата на Българската федерация.

Таекуондото е един от най-бързо развиващите се спортове в страната. За 2018 г. таекуондо WTF е на четвърто място от олимпийските спортове по спечелени медали от европейски и световни първенства в олимпийските дисциплини във всички възрастови групи с 5 медала и единственият олимпийски спорт, който има медалист от световно първенство при мъжете.

На първо място по спечелени медали през тази година е боксът (17 медала), следван от борбата (16 медала) и вдигането на тежести (6 медала).

От 7 до 9 декември София ще бъде домакин на Европейско първенство по таекуондо WT за мъже и жени в олимпийските категории и паратаекуондо.

Ощр от категория Бойни Спортове