Намери ни
To Top

Българка оглави класирането при жените на Европейския турнир по боулинг в София

Най-добрата ни състезателка по боулинг в последните години Марина Стефанова води в подреждането при дамите след 5-ия ден на силния международен турнир по боулинг  Sofia International Open 2017. Стефанова е с актив от 1252 точки (средно от игра в серията 208.7 т), а благодарение на постижението си е в Топ 30 в общото класиране на шампионата, като заема 26 място от 183 състезатели. След нея при жените е Мия Бейлей от Великобритания с 1235.


Трета е друга наша сънародничка Марияна Метексинова (1221, средно от игра 203.5 точки). След изиграването на сериите лидер продължава да бъде Йоргос Стефанидис от Гърция с 1366 точки. Втори във временното класиране е Тееми Пукисто (Финландия) – 1363 точки, трети друг финландец  – Томас Хайхо с 1360 пункта ( средно от игра 226.7).

Освен, че шампионата в София е втори по награден фонд в Европа с 55 000 евро, надпреварата носи точки и за Европейския турнир, като лидера на континента Карстен Хансен от Дания пристигна днес у нас и по –късно започва своето участие. В България за Sofia International Open 2017 дойде и 13 кратния победител в Азиатския турнир Зюмазан Зиукифли ( Малайзия).

Събитието  се провежда в Joy Station – Студентски град, София и е безплатно за посетители.

В петъчния ден квалификациионните серии започват в 9:30 сутринта, като продължават до късно вечер. Финалите са в събота около 23:30 часа когато ще бъдат известни и шампионите в отделните групи . След това е и специалното тържество с награждаването на призьорите .

Повече информация в реално време  на официалния сайт -http://www.sofiainternationalopen.com/

Ощр от категория Спорт