Намери ни
To Top

На Гуардиола топката му е крива

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола не бе никак доволен от топката, с която се играят мачовете в турнира за Купата на Лигата (Карабао Къп). “Гражданите” едва се промъкнаха на 1/4-финал в надпреварата, след като направиха 0:0 с Улвърхамптън и едва с дузпи успяха да стигнат до победата.

“Това е неприемливо, тази топка не става за турнир на такова ниво. Тя е твърде лека и не може да бъде контролирана, това не е добра топка.


Няма как да отбележиш гол с нея. Мога да си позволя да го кажа, тъй като спечелихме и никой не може да каже, че си търся оправдания. Всичките мои играчи ме питаха какво е това нещо. Съжалявам, но не е сериозно да играем с подобна топка. Тя става за маркетинг, за правене на пари, но е неприемливо с нея да се играят истински мачове. Тя няма тежест, няма нищо”, бесен бе Гуардиола.

Големият герой за Манчестър Сити бе вратарят Клаудио Браво, който се отличи с няколко блестящи спасявания, включително и при дузпите.

“Клаудио ни помогна да се класираме напред. Много съм щастлив за него и за начина по който тренира. Той направи добро представяне и бе страхотен при дузпите, много съм доволен… Може би след този мач хората най-накрая ке осъзнаят колко трудно е да побеждаваш във футбола. Това е много тежък турнир. От утре трябва отново да мислим за първенството. През първото полувреме заслужавахме да отбележим един-два гола. Имахме достатъчно положения. През втората част пък съперникът на няколко пъти ни хвана на бързи контраатаки”, допълни испанецът.

Ощр от категория Футбол