Намери ни
To Top

Близо 200 млади баскетболисти от 4 държави ще участват в силен турнир в Пловдив

Близо 200 млади баскетболисти от 4 държави Ц България, Сърбия, Македония и Румъния, си дават среща в Пловдив за голям международен турнир. Първата надпревара от новосъздадената Балканска купа за подрастващи ще се проведе от 27 до 29 октомври, като състезанието е в две възрастови групи – до 12 и до 14 години. На Пловдив се падна и честта да бъде домакин на първия от общо 6-те турнира, като 12-годишните ще играят срещите си в зала „Строител“, а по-големите – в Комплекс „СИЛА“.

Лично зам.


-кметът по спорта Георги Титюков са нае да призове ръководствата на училищата да организират посещение на децата, които да подкрепят връстниците си от Академик Бултекс 99. Входът е свободен.

„Този турнир ще бъде изключително полезен за нас. Не сме запознати с качествата на останалите отбори, но няма да гоним класиране. За нас е по-важно всяко едно дете да израства, а тези трийсетина международни срещи, които ще изиграем по време на надпреварата, ще помогнат много в това отношение. Искаме да градим добри баскетболисти, които след време да попълват представителния ни отбор“, каза треньорът на децата на Академик Йордан Иванов.

„Клубът се разраства и на фона на успехите, които постигаме в последните две години, смятам, че сме на прав път“, заяви клубният президентът Васил Врачев.

„Поканата за Балканската купа е признание за добрата ни работа на всички нива. Изключително сме благодарни на Община Пловдив за подкрепата“, допълни той.

Участващите 6 отбора ще бъдат разделени на две групи по 3. Играе се всеки срещу всеки, като първите два играят полуфинали на кръст, победителите се срещат на финала, загубилите – в малкия финал, третите в групите определя 5-я и 6-я. Ще се проведат общо 6 турнира, като всеки един отбор ще бъде домакин. Шампионът на всяка надпревара получава 6 точки, вторият – 5, третият 4 и така до последният, който взима 1 точка. След изиграването на 6-те турнира ще се проведе финална четворка с участието на първите 4 тима от редовния сезон. Там на полуфиналите ще се срещнат 1-ви срещне 4-ти и 2-ри срещу 3- ти, следва финал и мач за 3-то място. Право да бъде домакин на Файнъл Фор има отборът на първо място в редовния сезон.

В последния момент настъпи промяна в участващите отбори. Софийският БУБА сменя сръбският Мега Визура, който има квалификации и не може да участва в Пловдив. Промяната е само за турнира под тепетата, затова на практика БУБА ще участва извън класирането.

Ощр от категория Баскетбол