Намери ни
To Top

Антъни Иванов ще участва в силен турнир в Стара Загора

Един от най-успешните български плувци ще участва в шестото издание на Международния турнир по плуване: „Руси Русев“, който ще се проведе на 28 и 29 октомври в Стара Загора.
Това съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Официалното откриване е от 16.30 часа на 23 октомври на обновения общински плувен басейн, където ще се съберат асове в плувния спорт.


Те ще покриват нормативи за Европейското първенство на малък басейн, което ще се състои в Дания през декември.

На 27 октомври в 15.00 часа. в зала 203 на Община Стара Загора бронзовият медалист от светозното младежко първенство Индианаполис 2017 Антъни Иванов заедно с Генералния секретар на Българската федерация по плувни спортове Таня Богомилоза ще се срещне с шета на Стара Загора Живко Тодороз и представители на местната власт.

Организатор на турнира е Плувен клуб „Траяна“, с подкрепата на Община Стара Загора. „Амбицията ни е този турнир да представи Стара Загора като модерен център на плуването с обновения басейн. За пръв път ще работи и електронна измервателна уредба“, обясни Стефан Вачев, президент и треньор на клуб .Траяна“. По думите му, Антъни Иванов ще бъде лице на турнира, който се превръща в място, където плувците гонят рекорди и показват красотата на плуването, приобщавайки и останалите към спорта ни – не само в Стара Загора, а и в цялата страна“, допълни Стефан Вачев.

На 26 октомври от 13.30 часа ще се проведе среща на състезатели и треньори от националния отбор по плуване с ученици от Спортно училище Тодор Каблешков’ Стара Загора. От 16.00 часа на плувния басейн започва Открит урок на състезатели и треньори от националния отбор по плуване пред деца от спортните клубове по плуване.

На 27 октомври в 9.30 часа състезатели и треньори ще посетят Детска градина 10 „Светлина“ и ще се срещнат с деца трениращи в плувния басейн на забавачката.

Началото на първия състезателен полуден е на 28 октомври от 9.30 часа. а от 17.00 часа започва вторият състезателен полуден. На 29 октомври >т 9.30 часа ще се проведат състезанията от третия полуден.

Състезателите с най-добри постижения по точковата таблица на ФИНА ще получат парични премии. Ще бъдат наградени и треньорите на най-фбрите състезатели при мъжете и жените.

Ощр от категория Спорт